Ds. E. Hakvoort 25 jaar predikant (2024)

Zondag 29 september was het 25 jaar geleden dat ds. E. Hakvoort bevestigd is in het ambt van predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerk van Meerkerk door ds. P. den Butter met de woorden van Handelingen 19:8: “En hij ging in de synagoge en sprak vrijmoediglijk, drie maanden lang, met hen handelende en hun aanradende de zaken van het Koninkrijk Gods.” Die avond verbond hij zich aan de gemeente met Efeze 6:19: “En voor mij, opdat mij het woord gegeven worde in de opening mijns monds met vrijmoedigheid, om de verborgenheid des Evangelies bekend te maken.”

Na acht jaar in de Christelijke Gereformeerde Kerken, waarin hij de gemeenten van Meerkerk (1994) en Alphen aan den Rijn (1998) diende, leidde de weg van ds. Hakvoort naar de Gereformeerde Gemeenten. De eerste gemeente die hij daar mocht dienen, was Genemuiden, waar hij op 8 oktober 2003 door ds. A. schot werd bevestigd en waar hij diezelfde dag zijn intrede deed. Na vier jaar heeft werd zijn weg naar &rsquo s-Gravenpolder geleid waar hij op 5 december 2007 werd bevestigd. Op 13 juni 2012 werd ds. E. Hakvoort bevestigd in de Netherlands Reformed Congregation van Norwich, Ontario, door ds. A.H. Verhoef, die sprak over 1 Petrus 5:1-4. Diezelfde dag deed ds. E. Hakvoort intrede met de woorden van Colossenzen 4:3.

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig ambtsjubileum, sprak ds. E. Hakvoort op zondag 29 september in de afdeling Courtland en de gemeente Norwich over Handelingen 26:22a: &ldquo Dan, hulpe van God verkregen hebbende, sta ik tot op dezen dag&rdquo . Hij sprak over &lsquo De onverdiende maar onmisbare hulp van God&rsquo , en bepaalde zijn gehoor bij de volgende zaken:

1. Hulp verkregen in het verleden

2. Hulp voortgezet in het heden

3. Hulp betuigd in de toekomst

Ds. Hakvoort gaf aan dat het woord &lsquo hulp&rsquo geenszins betekent dat de mens tot zijn zaligheid samenwerkt met de Heere en dat Hij slechts helpende genade geeft zoals velen zeggen en leren. In tegendeel, het woord &lsquo hulp&rsquo betekent dat een ontdekte zondaar totaal wordt afgesneden van zijn eigen hulp zodat hij zichzelf niet meer kan helpen voor tijd en eeuwigheid om dan als hulpeloze zondaar hulp van God te verkrijgen in Christus van Wie Hij heeft betuigd: &ldquo Ik heb hulp besteld bij een Held&rdquo . In de weg van de onmogelijkheden aan onze kant wordt dan het wonder beleefd.

Dan is het alleen en geheel Gods werk. Onze predikant mocht daarbij reflecteren op enkele leidingen des Heeren in zijn eigen leven van zijn jeugd af aan, waarin de Heere hem die onverdiende maar onmisbare hulp wilde schenken. Hij sprak ook van verkregen hulpe Gods in zijn ambtelijk leven waarin de Heere Zich niet onbetuigd heeft gelaten.

Hoewel Gods wegen soms hoger waren dan zijn wegen en Gods gedachten anders dan zijn gedachten, heeft de Heere het woord gesproken tot Zijn knecht waargemaakt. Daarom mag Gods Woord nog gepredikt worden tot op deze dag. Hoewel het met vele tekortkomingen van onze zijde is, zal Gods Woord niet ledig wederkeren, maar doen al wat Hem behaagt.

De achterliggende 25 jaar zijn gepaard gegaan met blijde en droeve zaken. We mogen echter niet in mensen eindigen. Dat de Heere alleen de eer mag ontvangen voor de verkregen hulp aan Zijn knechten, die Hij als aarden vaten in Zijn dienst wil gebruiken. Telkens als ze Gods Woord spreken, zijn ze afhankelijk van Zijn hulp. Welk een wonder als door hulpeloze dienaren bij ogenblikken mag worden ervaren dat de Heere Zijn hulp zendt vanuit het heiligdom voor het persoonlijk en ambtelijk leven.

De getrouwe God van alle genade wil Zijn woord nog gepredikt hebben, daarbij gebruikmakend van zondige mensen. Er moeten er nog worden toegevoegd die liggen onder het zegel der verkiezing. Gekocht door Christus&rsquo bloed worden ze geroepen uit de duisternis tot Zijn wonderbaar light. Dat is niet afhankelijk van een dienaar maar het heeft Gode behaagd zwakke middelen te gebruiken tot vervulling van Zijn doel.

Als wij erbuiten worden gezet, gaat de Heere gebruiken in de weg van het wonder om zo de eer te ontvangen die Hij zo waardig is te ontvangen. Wij hebben niets verdiend, maar het is alleen om de verdienste van de enige Middelaar Christus de Heere nog zondaren bekeert. Daarom is er nog hoop in deze ernstige tijd waarin we leven. De Heere heeft nog genadig willen voorzien in het leven van onze predikant, persoonlijk en ambtelijk, gedurende de achterliggende jaren. Dat is verootmoedigend.

Na de dienst heeft ouderling Pas onze predikant toegesproken en de gemeente verzocht te zingen van Psalter 345:1,2 (Psalm 121)

Ds. Hakvoort besloot de herdenkingsdienst met kerkenraad en gemeente te bedanken voor alle liefde betoond in de achterliggende jaren. He sprak de wens uit dat de Heere hem ook in het toekomende tot een zegen wil stellen als het Woord bediend mag worden, en dat Hij de banden der liefde, die ervaren mogen worden, wil bestendigen.

De kerkenraad van de NRC Norwich

Ds. E. Hakvoort 25 jaar predikant (1)

Ds. E. Hakvoort 25 jaar predikant (2024)

References

Top Articles
No. 10 WBB Picks Up Win No. 10 over Providence, 61-36 - Baylor
Spain vs. Belgium: How to watch the Women's Basketball Quarterfinal game at the 2024 Olympics today
Cranes For Sale in United States| IronPlanet
#ridwork guides | fountainpenguin
13 Easy Ways to Get Level 99 in Every Skill on RuneScape (F2P)
Mate Me If You May Sapir Englard Pdf
<i>1883</i>'s Isabel May Opens Up About the <i>Yellowstone</i> Prequel
Sportsman Warehouse Cda
Cranberry sauce, canned, sweetened, 1 slice (1/2" thick, approx 8 slices per can) - Health Encyclopedia
Revitalising marine ecosystems: D-Shape’s innovative 3D-printed reef restoration solution - StartmeupHK
Miami Valley Hospital Central Scheduling
Https://Gw.mybeacon.its.state.nc.us/App
R/Altfeet
Valentina Gonzalez Leak
House Party 2023 Showtimes Near Marcus North Shore Cinema
Jesus Calling Oct 27
7 Fly Traps For Effective Pest Control
24 Best Things To Do in Great Yarmouth Norfolk
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Pay Boot Barn Credit Card
Jang Urdu Today
Danforth's Port Jefferson
Nearest Walgreens Or Cvs Near Me
Coomeet Premium Mod Apk For Pc
Best Middle Schools In Queens Ny
Publix Near 12401 International Drive
What is Software Defined Networking (SDN)? - GeeksforGeeks
Tripcheck Oregon Map
R/Sandiego
Davita Salary
Alima Becker
Red Sox Starting Pitcher Tonight
Gwen Stacy Rule 4
Peter Vigilante Biography, Net Worth, Age, Height, Family, Girlfriend
Rocketpult Infinite Fuel
The Best Carry-On Suitcases 2024, Tested and Reviewed by Travel Editors | SmarterTravel
Pillowtalk Podcast Interview Turns Into 3Some
Asian Grocery Williamsburg Va
Tricare Dermatologists Near Me
Pain Out Maxx Kratom
Shell Gas Stations Prices
Mauston O'reilly's
Swsnj Warehousing Inc
La Qua Brothers Funeral Home
Canvas Elms Umd
5103 Liberty Ave, North Bergen, NJ 07047 - MLS 240018284 - Coldwell Banker
Who uses the Fandom Wiki anymore?
Sitka Alaska Craigslist
How To Win The Race In Sneaky Sasquatch
Peugeot-dealer Hedin Automotive: alles onder één dak | Hedin
Syrie Funeral Home Obituary
E. 81 St. Deli Menu
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5785

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.